Η TAP Portugal και η Aegean Airlines επεκτείνουν την συνεργασίας τους

Η TAP Portugal και η Aegean Airlines επεκτείνουν την συνεργασίας τους

Η TAP Portugal και η Aegean Airlines ανακοίνωσαν σήμερα (03/05/2011) την επέκταση της συνεργασίας τους σε πτήσεις κοινού κωδικού.

Οι εταιρείες μέλη της Star Alliance, TAP Portugal και AEGEAN αποφάσισαν να επεκτείνουν την εμπορική τους συνεργασία, προσθέτοντας από τις 4 Ιουνίου 2011, νέες απευθείας πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Λισαβόνας και Αθήνας, όπως και προς νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Οι πτήσεις ήδη είναι διαθέσιμες για κρατήσεις μέσω των δικτυακών τόπων των δύο αεροπορικών εταιρειών, όπως και μέσω του παγκόσμιου συστήματος κρατήσεων.

Εκτός από τις πτήσεις κοινού κωδικού που προσφέρονται ήδη μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας, μέσω επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων, η AEGEAN θα προσφέρει υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις νέες απευθείας πτήσεις που θα πραγματοποιεί η TAP μεταξύ Λισαβόνας και Αθήνας.

Ταυτόχρονα, και χάρη στη δυνατότητα συνδέσεων που διατίθενται από την Aegean στον εξαιρετικά λειτουργικό και σύγχρονο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η ΤΑΡ θα προσφέρει νέες υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις πτήσεις της AEGEAN προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.

Η Aegean και η ΤΑΡ, επιθυμώντας να παρέχουν στους πελάτες τους ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όσον αφορά τόσο στα δρομολόγια όσο και στους προορισμούς, δεσμεύονται να συνεχίσουν να διερευνούν μελλοντικές πιθανότητες για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας τους για κοινή εκμετάλλευση πτήσεων.

Ο κ. Jose Guedes Dias, Αντιπρόεδρος Συμμαχιών και Εξωτερικών Σχέσεων της ΤΑΡ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη των απευθείας πτήσεων της ΤΑΡ προς Αθήνα, όπως και για το νέο βήμα που κάναμε προς την ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Aegean, η οποία φημίζεται για την πελατοκεντρική της φιλοσοφία. Οι νέοι προορισμοί στην Ελλάδα που καλύπτονται με πτήσεις κοινού κωδικού αποτελούν σημαντική επέκταση του δικτύου της ΤΑΡ, που θα προωθήσει το προϊόν μας με έναν ελκυστικό και αξιόπιστο τρόπο. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με την AEGEAN, αξιοποιώντας όλες τις επιχειρηματικές συνέργειες και δυνατότητες, και προσφέροντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη στους πελάτες μας».

«Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται πολύ αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Η AEGEAN χαίρεται πολύ για την επέκταση της συνεργασίας της με την ΤΑΡ. Η νέα συμφωνία θα προσφέρει στους Πορτογάλους απρόσκοπτη πρόσβαση, μέσω Αθήνας, σε πολλούς από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και στη Λάρνακα στην Κύπρο, καθώς και αυξημένες ταξιδιωτικές επιλογές για τους Έλληνες επιβάτες», δήλωσε ο κύριος Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.

Καθώς και οι δύο εταιρείες ανήκουν στο δίκτυο της Star Alliance, τα μέλη των προγραμμάτων συχνών επιβατών «Portugal’s Victoria» της ΤΑΡ και «Miles & Bonus» της AEGEAN Airlines θα συλλέγουν μίλια ενώ ταξιδεύουν με αεροσκάφη οποιασδήποτε από τις δύο εταιρείες. Ακόμα, η AEGEAN και η ΤΑΡ Portugal παρέχουν αμοιβαία οφέλη στους συχνούς επιβάτες, όπως η πρόσβαση σε αίθουσες αναμονής. Επιπλέον οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με ένα εισιτήριο και να πραγματοποιούν το check-in τους και αυτό των αποσκευών τους μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς, σε όλες τις πτήσεις της Aegean και της TAP.

 

Λίγα λόγια για την Aegean:
H Aegean Airlines, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, μετέφερε το 2010 6,23 εκατομμύρια επιβάτες. Από την 30/06/2010 είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 12 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τον European Regions Airline Association (ERA). Επιπλέον, η εταιρεία έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Τέλος, έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο Skytrax World Airline, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης για το 2009. Η Aegean πραγματοποιεί 39 δρομολόγια εξωτερικού και 24 δρομολόγια εσωτερικού, χωρίς να συνυπολογίζονται οι πολυάριθμοι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται από 6 αεροσκάφη μέσω ναυλωμένων πτήσεων (charter).

 

Λίγα λόγια για την TAP Portugal:
Η TAP Portugal είναι η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Πορτογαλίας. Λειτουργεί από το 1945 και από 14 Μαρτίου 2005 είναι μέλος της Star Alliance, της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας που προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε όλο τον κόσμο. Ο αερολιμένας της στη Λισσαβώνα αποτελεί κομβική ευρωπαϊκή πύλη για την Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, όπου η ΤΑΡ έχει διακριθεί ως η κορυφαία διεθνείς αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί στη Βραζιλία. Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 67 προορισμούς σε 31 χώρες παγκοσμίως. Η ΤΑΡ εκτελεί πάνω από 1.850 εβδομαδιαίες πτήσεις, με σύγχρονο στόλο που αποτελείται από 55 Airbus, συν 16 αεροσκαφών που πετάνε με χρώματα της PGA, του τοπικού αερομεταφορέα της TAP, φτάνοντας δηλαδή στα 71 αεροσκάφη συνολικά. Πιστή στην πολιτική της που επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του πελάτη, η ΤΑΡ προσπαθεί πάντα να προσφέρει ασφαλή, αξιόπιστα και εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των επιβατών. Η διατήρηση του πορτογαλικού χαρακτήρα της εταιρικής εικόνας, αλλά και των υπηρεσιών της, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της στρατηγικής της ΤΑΡ τα τελευταία χρόνια. Η ΤΑΡ έχει αναγνωρισθεί και βραβευθεί από τα World Travel Awards το 2009 και το 2010, ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως για τα δρομολόγιά της στη Βόρεια Αμερική. Το 2010, η ΤΑΡ τιμήθηκε ακόμα από την UNESCO και τη Διεθνή Ένωση Γεωλογικών Επιστημών με το βραβείο «Planet Earth» στην κατηγορία «Πιο καινοτόμο και αειφόρο προϊόν», σε αναγνώριση της επιτυχίας του προγράμματος αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που ήταν το πρώτο που τέθηκε σε εφαρμογή παγκοσμίως, σε συνεργασία με την IATA. Έχει βραβευθεί επίσης ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία από το ταξιδιωτικό περιοδικό «Condé Nast» τον Απρίλιο του 2010.

 
 

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • StumbleUpon
  • FriendFeed
  • Yahoo! Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • email