Τα 5 πιο όμορφα παλάτια της Ουγγαρίας

 

Στο παρελθόν, όταν ευγενείς και οι βασιλικές οικογένειες διέθεταν χρήματα και στυλ, ρομαντικά παλάτια και τόποι αναψυχής χτίστηκαν σε όλη την Ουγγαρία. Έχουμε διαλέξει πέντε από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά παλάτιά της, που μας θυμίζουν αλλοτινούς καιρούς…

[Χρησιμοποιήστε τα βελάκια πλοήγησης (αριστερό & δεξί σε κάθε φωτογραφία) ή απλά σύρετε τις εικόνες (για συσκευές με οθόνες αφής – κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες), για να δείτε την κάθε παρουσίαση].


1. Βασιλικό Παλάτι του Gödöllő  (Gödöllő)

Αυτό το παλάτι άνηκε στο πιο διάσημο βασιλικό ζευγάρι της Ουγγαρίας, τον αυτοκράτορα Franz Joseph και την βασίλισσα ‘Sissi' Elisabeth της Αυστρο-Ουγγαρικής μοναρχίας, αγαπημένοι των Ούγγρων. Το ανακαινισμένο παλάτι έχει υπέροχες αίθουσες, δωμάτια και ένα μεγάλο, όμορφο κήπο. Καθώς βρίσκεται στη περιοχή Gödöllő, κοντά στη Βουδαπέστη (περίπου 30 χλμ), μπορείτε να το επισκεφτείτε σε μια ημερήσια εκδρομή.

Επίσημη ιστοσελίδα: kiralyikastely.hu

2. Παλάτι Esterházy  (Fertőd)

Το παλάτι αυτό βρίσκεται στο Fertőd, 184 χλμ. από τη Βουδαπέστη, στη γραφική περιοχή του εθνικού πάρκου Fertő-Hanság, δίπλα στη λίμνη Fertő. Όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη ως τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, έτσι θα μπορούσαμε να χαριτολογήσουμε και να πούμε ότι η οικογένεια Esterházy πραγματικά ήξερε πού έχτιζε το παλάτι της! Το τεράστιο μπαρόκ κτιριακό συγκρότημα είναι πραγματικά ένα ταίρι σε εκείνα του Παλατιού Schönbrunn (Αυστρία) ή σε εκείνο των Βερσαλλιών (Γαλλία).

Επίσημη ιστοσελίδα: esterhazy-palace.com

3. Παλάτι Festetics  (Kesztely)

Επίσης γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο Helikon. Bρίσκεται στο Kesztely, στη βορειοδυτική πλευρά της λίμνης Μπάλατον. Οι εργασίες κατασκευής του παλατιού άρχισαν το 1745 από τη δυναστεία των Festetics, και σήμερα είναι το 3ο μεγαλύτερο παλάτι στην Ουγγαρία. Το παλάτι είναι σήμερα, Μουσείο και συνεδριακό κέντρο, που φιλοξενεί εκθέσεις και συναυλίες. Ο τεράστιος κήπος του, μένει αξέχαστος στον επισκέπτη, με μεγάλες καστανιές και μαύρα πεύκα και δύο Ιαπωνικές ακακίες, με 70.000 άνθη το καλοκαίρι και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι.

Επίσημη ιστοσελίδα: helikonkastely.hu

4. Παλάτι Károlyi  (Fehérvárcsurgó)

Υπάρχουν πολλά παλάτια Károlyi στην Ουγγαρία, αλλά εκείνο στο Fehérvárcsurgó είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο. Το παλάτι χτίστηκε από τον Κόμη György Károlyi το 1844, βασιζόμενο σε ένα νεοκλασικό μοντέλο από αυστριακό αρχιτέκτονα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1910, και έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση από τότε. Το παλάτι περιβάλλεται από έναν κήπο σε αγγλικό στυλ, έχει ένα παρεκκλήσι και μια βιβλιοθήκη που περιέχει περισσότερα από 6.000 βιβλία στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ουγγρικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Επίσημη ιστοσελίδα: karolyi.org.hu

5. Βασιλικό παλάτι στο κάστρο Buda  (Budapest)

Πιθανόν να βλέπετε αυτό το παλάτι ανά δύο φωτογραφίες της Βουδαπέστης που πέφτει στα χέρια σας… Η κατασκευή του συγκροτήματος των βασιλέων της Ουγγαρίας ολοκληρώθηκε το 1265. Το παλάτι και η όλη περιοχή του κάστρου είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα το παλάτι είναι η έδρα της η Εθνικής Πινακοθήκης της Ουγγαρίας, του Ιστορικού Μουσείου της Βουδαπέστης και της Εθνικής Βιβλιοθήκης Széchenyi. Από την ταράτσα του Savoya δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει την πόλη και τον ποταμό Δούναβη από ψηλά. Η συγκεκριμένη ταράτσα είναι χώρος που φιλοξενεί και πολλές εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσημη ιστοσελίδα: mng.hu

 

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • StumbleUpon
  • FriendFeed
  • Yahoo! Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • email