10 Μουσεία της Ισπανίας για κάθε γούστο

 

Ας διαλύσουμε τους μύθους… Μια επίσκεψη σε μουσείο, τουλάχιστον στην Ισπανία, μπορεί να είναι πολλή διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα ακόμη και συναρπαστική! Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 10 μουσεία που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στην όμορφη χώρα της Ιβηρικής.


 

[Χρησιμοποιήστε τα βελάκια πλοήγησης (αριστερό & δεξί σε κάθε φωτογραφία) ή απλά σύρετε τις εικόνες (για συσκευές με οθόνες αφής – κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες), για να δείτε την παρουσίαση κάθε μουσείου].


Video

Μουσείο Prado  (Μαδρίτη)


Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου...

Η πινακοθήκη της Μαδρίτης διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικής της Ισπανικής σχολής από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα, και αναρίθμητα αριστουργήματα από διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Δομηνίκος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο), Velázquez, Goya, Bosch, Titian, Van Dyck και Rembrandt.

Η ποιότητα και η ποικιλία της συλλογής της, κάνει το Prado ένα από τα πιο προικισμένα μουσεία του κόσμου. Συνδυάζει μια πρώτης τάξεως συλλογή της ισπανικής ζωγραφικής, τα πιο σημαντικά έργα των Φλαμανδικών και Ιταλικών σχολών, καθώς και διάφορα ωραία δείγματα από εκείνες της Γερμανικής, Γαλλικής και Αγγλικής. Φιλοξενεί πολυάριθμα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης όπως τις Δεσποινίδες των τιμών (Las Meninas) του Velázquez, La maja desnuda του Goya, τον Ευγενή από τον Ελ Γκρέκο, τον κήπο των επίγειων απολαύσεων από τον Bosch, και τις Τρεις Χάριτες του Rubens βρίσκονται ανάμεσα στα έργα ανεκτίμητης αξίας. Παρόλο που το μουσείο δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει κατά πρώτο λόγο πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, διαθέτει επίσης, σημαντικές συλλογές σχεδίων, γκραβούρες, νομίσματα και μετάλλια, καθώς και είδη ένδυσης & διακοσμητικά τέχνης.

Ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου διπλασιάστηκε το 2007, μια επέκταση που σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Rafael Moneo. Η νέα περιοχή περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες για προσωρινές εκθέσεις, το ανακαινισμένο μοναστήρι της εκκλησίας του Αγίου Ιερώνυμου, μεγάλο χώρο υποδοχής, ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 438 ατόμων, καθώς και διάφορες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, εργαστήρια για την αποκατάσταση των έργων τέχνης. Αξιοσημείωτα στοιχεία εξωτερικά του κτιρίου, όπως τις εντυπωσιακές χάλκινες πόρτες από την Cristina Iglesias και πλαίσιο με τους κήπους της Τοσκάνης.


Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • Δευτέρα έως Σάββατο:  10:00 - 20:00

 • Αργίες - Κυριακές:  10:00 - 19:00
 • 06 Ιανουαρίου:  10:00 - 14:00
 • 24 Δεκεμβρίου:  10:00 - 14:00
 • 31 Δεκεμβρίου:  10:00 - 14:00

Κλειστά: 1 Ιανουαρίου,  1 Μαίου,  25 Δεκεμβρίου.

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €14
 • Μειωμένη: €7
 • Φοιτητές: Δωρεάν είσοδο


Υπηρεσίες

Ξενάγηση με ακουστικά, Καφετέρια, Αίθουσα τύπου, Χώροι εξυπηρέτησης βρεφών, Ξεναγοί, Βεστιάριο, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Paseo del Prado, s/n
28014  Madrid  (Madrid)
[email protected]
www.museodelprado.es/en/
Τηλ.:+34 902107077
Τηλ.:+34 913302800
Fax.:+34 913302856

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: MADRID
 • Επαρχία: MADRID
Madrid
 

 


Reina Sofía εθνικό κέντρο τέχνης  (Μαδρίτη)


Ένα αυθεντικό περιβάλλον

Το εθνικό κέντρο τέχνης «Reina Sofia» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1990 με μια μεγάλη συλλογή από ισπανικά και διεθνή έργα που καλύπτουν την περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησε και την Γκουέρνικα  του Πάμπλο Πικάσο,  έργο κλειδί  που παίζει σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες του Μουσείου.

Βρίσκεται σε ένα κτίριο παλιού Νοσοκομείου που χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα, έργο τους αρχιτέκτονα Francesco Sabatini. Η ανάπτυξη της συλλογής δημιούργησε την ανάγκη για μια επέκταση, έτσι το 2005 έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel. Τα 18.000 έργα της συλλογής του Μουσείου έχουν αναδιαταχθεί τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσουν μια διαδρομή που διερευνά πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όπως ο σουρεαλισμός, το περίπτερο της Δημοκρατίας 1937, και ο ισπανικός ινφορμαλισμού (Informalism) της δεκαετίας του 1950 σε ένα διεθνές πλαίσιο. Αυτή τη περίοδο περιστρέφεται γύρω από τρεις μεγάλες ενότητες: «1900-1945: η εισβολή του 20ου αιώνα. Ουτοπίες και συγκρούσεις», «1945-1968: έχει τελειώσει ο πόλεμος; Τέχνη σε έναν διαιρεμένο  κόσμο», και «1962-1982: από εξέγερση στο μετα-μοντέρνο». Το Reina Sofia είναι επίσης ένας χώρος για έρευνα, πειραματισμό και προβληματισμό, και προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα προσωρινές εκθέσεις και δημόσιες δραστηριότητες.


Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • Δευτέρα:  10:00 - 21:00

 • Τετάρτη έως Σάββατο:  10:00 - 21:00

 • Κυριακή:  10:00 - 19:00

 • Τρίτη: Κλειστά


Τιμές

 • Γενική είσοδος: €8
 • Μειωμένη: €4


Υπηρεσίες

Ξενάγηση με ακουστικά, Καφετέρια, υποδομές για ΑΜΕΑ, Ξεναγοί, Βεστιάριο, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Calle Santa Isabel 52
28012 Madrid (Madrid)
[email protected]
www.museoreinasofia.es/en
Τηλ.:+34 917741000
Fax.:+ 34 917741056

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: MADRID
 • Επαρχία: MADRID
Madrid
 

 


Μουσείο Guggenheim  (Μπιλμπάο)


Το σύμβολο του Μπιλμπάο

Σχεδιασμένο από τον αμερικανό αρχιτέκτονα Frank O. Gehry, το avant - garde κτίριό του είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να φιλοξενήσει αριστουργήματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Από το ξεκίνημά του το 1997, το Guggenheim του Μπιλμπάο και το "κουτάβι" του (ένα γλυπτό έργο κηπουρικής που αναπαριστά ένα σκύλο, δημιούργημα του Jeff Koons και βρίσκεται έξω από το Μουσείο) έχουν γίνει τα σύμβολα του Μπιλμπάο, διεθνώς γνωστά. Μέρος της συλλογής έργων είναι από σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης όπως: David Salle, Τσιλίντα, Jeff Koons, Louis Bourgeois και Ρόμπερτ Rauschenberg είναι μόνο μερικά δείγματα. Το Guggenheim προσφέρει επίσης μια σειρά από δραστηριότητες για τους επισκέπτες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις τέχνες.Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 19 Σεπτεμβρίους έως 30 Ιουνίου: Τρίτη μέχρι Κυριακή από 10:00 εως 20:00 - Δευτέρα κλειστά
 • 01 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου: Δευτέρα μέχρι Κυριακή από 10:00 έως 20:00 - Τρίτη κλειστά


Τιμές

 • Γενική είσοδος: €13
 • Μειωμένη: €7.5
 • Παιδιά: Δωρεάν


Υπηρεσίες

Ξενάγηση με ακουστικά, Καφετέρια, υποδομές για ΑΜΕΑ, Ξεναγοί, Βεστιάριο, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Avenida Abandoibarra 2
48001 Bilbao, Vizcaya - Bizkaia (Basque Country)
[email protected]
www.guggenheim-bilbao.es/en/
Τηλ.:+34 944359080

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: BASQUE COUNTRY
 • Επαρχία: VIZCAVA - BIZKAIA
Bizkaia
 

 


Θέατρο-Μουσείο Dalí  (Φιγκέρες)


Ένας θησαυρός Σουρεαλισμού

Το Μουσείο θυμίζει τη ζωή και το έργο του Σαλβαδόρ Νταλί, ιδιοφυία του σουρεαλισμού.

Το Θέατρο-Μουσείο Νταλί στο Φιγκέρες, μπορεί να περιγραφεί ως το "μεγαλύτερο σουρεαλιστικό αντικείμενο του κόσμου", προθήκες με διάφορες πτυχές της τέχνης του Νταλί. Περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του ζωγράφου, τις δημιουργίες από τα πρώτα χρόνια έως τα τελευταία του έργα. Μια επίσκεψη στο Μουσείο είναι μια πραγματική εμπειρία, ένα ταξίδι στον μοναδικό, μαγευτικό κόσμο του Σαλβαδόρ Νταλί.Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 01 Νοεμβρίου έως 29 Φεβρουαρίου:  10:30 - 18:00
 • 01 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου:  09:30 - 18:00
 • 01 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου:  09:00 - 20:00
 • 01 έως 30 Οκτωβρίου:  09:30 - 18:00 (Δευτέρα κλειστά)


Τιμές

 • Γενική είσοδος: €14
 • Συνταξιούχοι: €10
 • Φοιτητές: €10
 • Γκρουπ: €9
 • Παιδιά: Δωρεάν είσοδο


Υπηρεσίες

Ξεναγοί, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Plaza de Gala y Salvador Dalí 5
17600  Figueres, Girona  (Catalonia)
[email protected]
www.salvador-dali.org/en_index/
Τηλ.:+34 972677500
Fax.:+34 972501666

Τοποθεσία

 • Περιοχή: CATALONIA
 • Επαρχία: GIRONA
Girona
  

Η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών  (Βαλένθια)

 

Η πόλη των τεχνών και των Επιστημών στη Βαλένθια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά και πολιτιστικά συγκροτήματα στην Ευρώπη. Αποτελείται από εντυπωσιακά κτίρια όπως το ημισφαιρικό και το ωκεανογραφικό κτίριο, ενώ ξεχωρίζει λόγω της αβάν - γκαρντ του αρχιτεκτονικής, που σχεδιάστηκε από τους αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες Santiago Calatrava και Félix Candela.

Η πόλη των τεχνών και των Επιστημών βρίσκεται σε μια περιοχή, μήκους δύο χιλιόμετρων, στην κοίτη του ποταμού Turia. Αποτελείται από έξι μεγάλα τμήματα: το Hemisfèric (κινηματογράφος IMAX), το Umbracle (ανοικτή στοά), το Μουσείο Επιστημών του Príncipe Felipe (ένα πρωτοποριακό διαδραστικό επιστημονικό κέντρο), το Ωκεανογραφικό (το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης με πάνω από 500 θαλάσσια είδη), το Παλάτι των τεχνών Reina Sofía (αφιερωμένο στην όπερα) και η αγορά (χώρο πολλαπλών χρήσεων για συναυλίες και πολλές άλλες δραστηριότητες). Διάφορα κέντρα διοργανώνουν εδώ συνέδρια, προβολές, εκθέσεις, ξεναγήσεις και εργαστήρια που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, την φύση και την τέχνη, είναι σχεδιασμένο για να διεγείρει την περιέργεια και να είναι τόπος εκμάθησης για διάφορα ακροατήρια.Πρόγραμμα Λειτουργίας

Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος.


Τιμές

Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος.


Λειτουργίες

Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Avda. Autopista del Saler, n. 5
46013  Valencia  (Valencia)
http://www.cac.es
Τηλ.:+34 902100031

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: VALENCIA
 • Επαρχία: VALENCIA
Valencia-València
 

 


Εθνικό Μουσείο & Ερευνητικό Κέντρο της Αλταμίρα  (Σαντιγιάνα)


Οι ημέρες της Αλταμίρα...

Μια μεγάλη περιήγηση στην προϊστορική αρχαιολογία για να ερμηνεύσουμε τον τρόπο ζωής κατά τη περίοδο της Αλταμίρα.

Το μόνιμο έκθεμα «Οι ημέρες της Αλταμίρα» δίνει στους επισκέπτες μια πιο κοντινή ματιά στην προϊστορική εποχή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Διάφορες πτυχές της προϊστορικής ζωής στην Αλταμίρα εμφανίζονται: τέχνη, κουλτούρα, ζωή, κυνήγι, τεχνικές, κλπ. Όλα αυτά μπορεί να δει ο επισκέπτης μέσα από τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της περιόδου. Το Μουσείο είναι ένα πιστό αντίγραφο του σπηλαίου της Αλταμίρα, που ανακαλύφθηκε από τον Marcelino Sanz de Sautuola, το 1879, γεγονός που σήμανε την ανακάλυψη της παλαιολιθικής τέχνης των σπηλαίων. Το σπήλαιο της Altamira θα παραμείνει κλειστό για αόριστο χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου.


Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 01 Νοεμβρίου - 30 Απριλίου: Τρίτη έως Σάββατο 09:30 - 18:00. Αργίες 09:30 to 15:00. Δευτέρα κλειστά
 • 01 Μαίου - 31 Οκτωβρίου: Τρίτη έως Σάββατο 09:30 - 20:00. Αργίες 09:30 to 15:00. Δευτέρα κλειστά
Κλειστά:  01 & 06 Ιανουαρίου, 01 Μαίου,  24, 25, 31 Δεκεμβρίου.

 

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €3
 • Μειωμένη: €1.5


Υπηρεσίες

Καφετέρια, Αίθουσα τύπου, υποδομές για ΑΜΕΑ, Χώροι εξυπηρέτησης βρεφών, Ξεναγοί, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων

Προσβασιμότητα

 • Πρόσβαση με ράμπες
 • Πάρκινγκ ΑΜΕΑ
 • Σύστημα επικοινωνίας για άτομα με δυσκολία στην ακοή
 • Ανελκυστήρας για χρήση ΑΜΕΑ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Avda. Marcelino Sanz de Sautuola, s/n.
39330  Santillana, Santillana del Mar, Cantabria  (Cantabria)
[email protected]
http://museodealtamira.mcu.es/
Τηλ.:+34 942818815
Τηλ.:+34 942818005
Fax.:+34 942840157

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: CANTABRIA
 • Επαρχία: CANTABRIA
Cantabria
 

 


Μουσείο Picasso  (Μάλαγα)


Ο Picasso στην πατρίδά του...

Το Μουσείο είναι η απάντηση στην επιθυμία του Πάμπλο Πικάσο: το έργο του να προβάλλεται στη πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος ζωγράφος.

Το Μουσείο Πικάσο στη Μάλαγα βρίσκεται στο ανάκτορο Buenavista Palace, κτίριο που αντιπροσωπεύει την Αναγέννηση της αστικής αρχιτεκτονικής στην Ανδαλουσία. Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει μια επιλογή από κομμάτια από τις ιδιωτικές συλλογές των δύο συγγενών, Christine Ruiz-Picasso και Bernard Ruiz-Picasso. Περισσότερα από 200 έργα καλύπτουν τις διαφορετικές μορφές, τα υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τον λαμπρό καλλιτέχνη. Υπάρχουν επίσης περιοδικές εκθέσεις, καθώς και εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται με θέματα γύρω από τον Πικάσο.
Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 01 Νοεμβρίου - 29 Φεβρουαρίου:  Δευτέρα έως Κυριακή  10:00 - 18:00
 • 01 Μαρτίου - 30 Ιουνίου:  Δευτέρα έως Κυριακή  10:00 - 19:00
 • 01 Ιουλίου - 31 Αυγούστου:  Δευτέρα έως Κυριακή  10:00 - 20:00
 • 01 Σεπτεμβρίου - 31 Οκτωβρίου:  Δευτέρα έως Κυριακή  10:00 - 19:00

 

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €7
 • Μειωμένη: €5


Υπηρεσίες

-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Palacio de Buenavista. Calle San Agustín 8
29015  Málaga, Malaga  (Andalusia)
[email protected]
www.museopicassomalaga.org/en
Τηλ.:+34 952127600
Fax.:+34 952604570

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: ANDALUCIA
 • Επαρχία: MALAGA
Málaga
 

 


Εθνικό Μουσείο Ρωμαϊκής Τέχνης  (Μέριδα)


Απομεινάρια ενός μεγάλου πολιτισμού

Το μουσείο βρίκσεται κοντά στο Ρωμαϊκό θέατρο & αμφιθέατρο της πόλης.

Το Εθνικό Μουσείο της Ρωμαϊκής τέχνης στη Μέριδα, είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Rafael Moneo, και εγκαινιάστηκε το 1986. Στο εσωτερικό θα βρείτε αντικείμενα από την εποχή του ρωμαϊκού πολιτισμού, μίας ζωτικής σημασίας περιόδου στην ιστορία αυτής της πόλης, οπότε και κατασκευάστηκε το θέατρο & ο ρωμαϊκός οίκος Mitreo, μεταξύ άλλων. Μπορείτε να δείτε, επιτύμβιες στήλες, κεραμικά, υαλικά, νομίσματα, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και ψηφιδωτών. Στο χαμηλότερο επίπεδο του Μουσείου υπάρχουν αρχαιολογικές ανασκαφές σε εξέλιξη.


Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 01 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου: Τρίτη έως Σάββατο 09:30 - 20:00, Αργίες και Κυριακές 10:00 to 15:00. Δευτέρα κλειστά

 • 01 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου: Τρίτη έως Σάββατο 09:30 - 18:30, Αργίες και Κυριακές 10:00 to 15:00. Δευτέρα κλειστά

 

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €3
 • Μειωμένη: €1.5
 • Δωρεάν είσοδο για: Παιδιά, Φοιτητές, Συνταξιούχους


Υπηρεσίες

-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Calle José Ramón Mélida 2
06800  Mérida, Badajoz  (Extremadura)
[email protected]
www.museoromano.com
Τηλ.:+34 924311912
Τηλ.:+34 924311690
Fax.:+34 924302006

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: EXTERMADURA
 • Επαρχία: BADAJOZ
Badajoz
 
 

Εθνικό Μουσείο Γλυπτικής  (Βαγιαδολίδ)


Τέχνες και αισθήσεις...

Αυτή η έκθεση είναι μια εξαιρετική μαρτυρία της ποιότητας της Ισπανικής γλυπτικής από τον μεσαίωνα μέχρι τον 19ο αιώνα.

Η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από γλυπτά (Αντικείμενα βωμών, πάγκους χορωδιών, επιτύμβια μνημεία, αγάλματα...) και υλικά (ξύλο, χαλκό, πέτρα, πηλό και ελεφαντόδοντο). Η συλλογή παρουσιάζει την εξέλιξη των θρησκευτικών συμβόλων, που με την εισαγωγή του πολύχρωμου ξύλου έφτασαν στη μέγιστη λαμπρότητα τους στην Ισπανία, που τα χαρακτηρίζουν τα ιδιαίτερα ζωντανά έργα που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές αισθήσεις και συναισθήματα. Τρεις από τους σημαντικότερους γλύπτες του ισπανικού μπαρόκ οι: Juan de Juni, Alonso Berruguete και Fernández Gregorio έχουν τον δικό τους αφιερωμένο τομέα. Τα σημαντικότερα έργα του 16ου αιώνα: με τον Άγιο Βενέδικτο του Alonso Berruguete και την αποκαθήλωση του Χριστού από το σταυρό από έναν ανώνυμο γλύπτη του 15ου αιώνα.

Από το Δεκέμβριο του 2011 το Μουσείο φιλοξενεί και συλλογές από το πρώην Εθνικό Μουσείο της καλλιτεχνικής αναπαραγωγής. Το μεγαλύτερο κομμάτι του Μουσείου ανήκει στο κολέγιο του San Gregorio, ένα υπέροχο κτίριο που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως εκπαιδευτικό κέντρο για θεολόγους, μυστικιστές και ιεροεξεταστές του 15ου αιώνα. Το Μουσείο περιλαμβάνει επίσης την γειτονικά κτίρια στο παλάτι Βιγένα και το Casa del Sol.Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • Τρίτη έως Σάββατο:  10:00 - 14:00  και  16:00 - 19:30
 • Αργίες και Κυριακές:  10:00 - 14:00
 • Δευτέρα κλειστά

 

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €3
 • Μειωμένη: €1.5


Υπηρεσίες

-

Στοιχεία Επικοινωνίας

C/ Cadenas de San Gregorio 1, 2, 3
47011  Valladolid  (Castile-Leon)
[email protected]
museoescultura.mcu.es/
Τηλ..:+34 983254083
Τηλ.:+34 983250375
Fax.:+34 983259300

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: CASTILE-LEON
 • Επαρχία: VALLADOLID
Valladolid
 
 

Εθνικό Μουσείο Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας  (Καρταχένα)


Μια πλούσια υποθαλάσσια αρχαιολογική κληρονομιά

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η συλλογή από τους ελεφάντινους χαυλιόδοντες με φοινικικές επιγραφές, μοναδική στον κόσμο.

Αμφορείς, ράβδοι μόλυβδου, άγκυρες… ακόμη και ένα για μοντέλο σε πραγματικές διαστάσεις ενός ρωμαϊκού εμπορικού πλοίου. Αυτό είναι μόνο μέρος της συλλογής των εκθεμάτων του μουσείου αφιερωμένο σε αντικείμενα που βρέθηκαν σε υποθαλάσσιες αρχαιολογικές ανασκαφές. Η επίσκεψη, προσφέρει ένα ταξίδι μέσα από την ιστορία των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, εμπορία και μεταφορά, με ιδιαίτερη έμφαση στα φοινικικά και ρωμαϊκά χρόνια. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετική συλλογή επτά μοντέλων αρχαίων πλοίων.Πρόγραμμα Λειτουργίας

 • 16 Οκτωβρίου έως 14 Απριλίου:  Τρίτη έως Σάββατο 10:00 - 20:00. Αργίες & Κυριακές 10:00 - 15:00. Δευτέρα κλειστά
 • 15 Απριλίου έως  15 Οκτωβρίου:  Τρίτη έως Σάββατο  10:00 - 21:00.  Αργίες & Κυριακές 10:00 - 15:00. Δευτέρα κλειστά

 

Τιμές

 • Γενική είσοδος: €3
 • Μειωμένη: €1.5


Υπηρεσίες

Ξεναγοί

Στοιχεία Επικοινωνίας

Paseo Alfonso XII, 22
30202  Cartagena, Murcia  (Murcia)
[email protected]
http://museoarqua.mcu.es
Τηλ.:+34 968121166
Fax.:+34 968122189

 

Τοποθεσία

 • Περιοχή: MURCIA
 • Επαρχία: MURCIA
Murcia
 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • StumbleUpon
 • FriendFeed
 • Yahoo! Buzz
 • Add to favorites
 • Print
 • email